MEDENJAKI

Iz naštetih sestavin zamesimo testo in ga damo v vrečko ali folijo. Počiva naj 1 uro ali več v hladilniku. Nato iz testa oblikujemo kroglice poljubne velikosti in jih dajemo v pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo pri 180 stopinjah okoli 12 - 15 minut. Pečene in ohlajene hranimo v dobro zaprti posodi.

50 dag moke, kavna žlička sode bikarbone, 15 dag masla ali margarine, 15 dag sladkorja v prahu, 2 jajci, 15 dag segretega in ohlajenega medu ščep cimeta;

MEDENI SRČKI

Med, sladkor in margarino damo na kuhalno ploščo, da se pogreje. Ko se sladkor stopi, prenehamo z gretjem in maso ohladimo. Ohlajeni dodamo moko, cimet, jajce in pecilni prašek. Testo obdelamo, da je gladko. Zavijemo ga v folijo in ga shranimo čez noč v hladilniku. Drug dan ga razvaljamo na debelino 3 mm in z modelčkom izrezujemo srčke. Polovico srčkov namažemo z marmelado in pokrijemo z nenamazanimi srčki. Dobro stisnemo ob straneh. Pečemo na 180 stopinjah 15 minut. Ohlajene cele namakamo v stopljeno čokolado. Damo jih na rešetko, da se čokolada strdi.

1 ravna žlička pecilnega praška, 3 žličke cimeta, 500 g moke, 1 jajce, 50 g margarine, 75 g sladkorja, 300 g medu, 150 g marmelade,400 g čokolade

MEDENA PITA

Sestavine za testo zgnetemo v testo in ga razdelimo na dva dela. Vsak del zvaljamo v velikosti pekača (pekač iz pečice)in spečemo. Za kremo skuhamo v mleku ostro moko in zdrob, ohladimo in primešamo penasto umešano margarino z mletim sladkorjem, vanilijevim sladkorjem in limoninim sokom. Vse dobro premešamo, da dobimo kompaktno kremo. Prvo pečeno plast testa namažemo s kremo in prekrijemo z biskvitom, nato z ostankom kreme namažemo biskvit in ga pokrijemo z drugim delom pečenega medenega testa. Pecivo lahko potresemo še z mletim sladkorjem ali prelijemo s čokoladno glazuro.

Testo: 15 dag margarine, 15 dag sladkorja, 1 jajce, 3 žlice medu, 1 žlica kakava, 1 čajna žlička sode bikarbone, 45 dag moke,3 žlice mleka

Biskvit: 5 jajc, 20 dag moke,20 dag sladkorja, 4 žlice mlačne vode, 1 žlica ruma, 1/2 pecilnega praška

Krema: 32 dag margarine, sok ene limone, 20 dag mletega sladkorja, 1 vanilijev sladkor, 1 l mleka, 3 žlice ostre moke, 8 žlic Bebi pšeničnega zdroba

Vir: http://www.kulinarika.net/recepti